Здравето от А до Я - Рак
Сладките храни са свързани с риска от рак на панкреасаhealth.bg 2010-06-16
Хората, които консумират голямо количество храни с високо съдържание на захари, са по-застрашени от рак на панкреаса, съобщава Ройтерс.Изследване, публикувано в Annals of Epidemiology, проведено с над 1000 италианци, показва, че има връзка между приема на храни с по-висок гликемичен индекс, които рязко вдигат нивата на кръвната захар, и повишения риск от рак. Високогликемични продукти са например хлябът и картофите. Рискови се оказват и храни като мед, бонбони и мармалад. Предполага се, че причината за това е по-трудното обработване на храни с висок гликемичен индекс в сравнение с пълнозърнестите и други храни, съдържащи фибри. Необходими са още изследвания, които да подкрепят откритието, допълват учените. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |