Здравето от А до Я - Рак
Добавките в наденичките повишават риска от рак на пикочния мехурhealth.bg 2010-08-02
Консумацията на обработени храни, като наденички или бекон, може да повиши риска от рак на пикочния мехур с близо една трета, предупреждават американски учени.Определени добавки в месните продукти се асоциират със заболяването. Натриевият нитрит и солта се прибавят към наденици, бекон, пакетирана шунка и др. Учените са установили обаче, че те могат да предизвикат реакция със стомашните киселини и да формират канцерогенни вещества по време на храносмилателните процеси. Проучването, публикувано в American Cancer Society journal, е проведено с около 300 000 доброволци от двата пола на възраст между 50 и 71 години. Тези от тях, които консумирали най-много обработени меса, са били с 30% по-застрашени от рак на пикочния мехур. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |