Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Лазерно лечение на разширени вени в „Пирогов”

health.bg 2010-12-09
Сърдечно-съдови : Лазерно лечение на разширени вени в „Пирогов” - варикоза, лазер, венозни язви, венозна недостатъчност, здравна каса
Неотдавна съдовите хирурзи от спешния институт „Пирогов” приложиха лазерния метод за лечение на разширени вени.

Това съобщиха от лечебното заведение

В страната методът се използва от две-три години при лечение на хронична венозна недостатъчност, вследствие на клапни венозни увреждания на голямата или на малка повърхностна вена на долните крайници, включително и при болни с доста напреднали венозни разширения и появили се венозни язви.

Манипулацията е амбулаторна и се извършва в хирургична зала, при което се постига запушване на голямата или на малка подкожна вена, посредством светлинната енергия на лазерния лъч, която се поглъща от хемоглобина на кръвта и се превръща в топлина. Във вътрешността на вената температурата достига до 70 градуса и вената буквално се „заварява”.

Благодарение на метода се запазва двигателната активност на пациента веднага след манипулацията, както и работоспособността в следващите дни.

При интервенцията се използва локален анастетик, като така се избягва необходимостта от обща упойка.

Лазерният метод на лечение е подходящ за всички възрасти, с изключение при бременност и кърмене, при пациенти с нарушена или липсваща двигателна активност, дълбока венозна тромбоза, хиперкоагулация, артериални запушвания, при тежки придружаващи заболявания.

Както в Европейския съюз, така и в България лазерното лечение на разширени вени не се заплаща от НЗОК. Стойността на терапията зависи от цената на консумативите за еднократна употреба, които са вносни.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg