Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Пълнозърнестите храни намаляват риска от инсулт

health.bg 2010-12-13
Храненето : Пълнозърнестите храни намаляват риска от инсулт -
Консумацията на повече пълнозърнест хляб, ориз и овес може да бъде толкова ефективно за намаляване на риска от инсулт, колкото и медикаментозното лечение, сочи ново изследване.

Британски изследователи помолили 200 души да включат в диетата си три порции пълнозърнести продукти дневно или нито един.

Хранителният режим с високо съдържание на фибри е известно, че помага за намаляване на холестерола в кръвта и за подобряване на здравето на храносмилателната система.

Установено е още, че пълнозърнестите продукти понижават и кръвното налягане.

Резултатите, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, показват, че хората, които приемат пълнозърнести храни, имат спад на систоличното налягане, което има потенциал да намали риска от инфаркт и инсулт с най-малко 15 – 25%.


бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg