Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Ритъмна терапия за аутисти в Пловдив

Елена Георгиева 2011-06-30
Ритъмна терапия за аутисти в Пловдив  - здраве, аутизъм, барабани, Пловдив, терапия
Сдружение „С мама за ръчичка”-Пловдив ще демонстрира за първи път в града ритъм/барабанна терапия.

Този съвсем нов, но много успешен метод, наречен „Ритъм терапия”, помага на децата със специфични образователни потребности – в частност децата с аутизъм и аутистичен спектър.

Терапевтичните сесии се провеждат от г-н Мартин Иванов - единственият ритъм терапевт в България, от Института за съвременно изкуство и терапия „Libera” – София.  

„Ритъм терапията” помага на децата аутисти да повишат своето ниво и продължителност на концентрация. Има индивидуални и групови занимания, но се залага на индивидуалните, спрямо нуждите и проблемите на всяко дете с аутизъм.

Барабанът е изразно средство, което успява да пренася този, който го използва, през всякакви съществуващи бариери и да го води към усещането за цялостност и общност.

Много повече за въздействието на този инструмент може да се научи от книгата на Робърт Лоурънс Фрийдмън - „Лечебната сила на барабана”, чието представяне е заложено в дневния ред на демонстрацията, която ще се проведе на два етапа.

Първият включва презентация на метода, книгата „Лечебната сила на барабана” и ритъм сесия – предназначена за специалисти и родители.

Вторият представлява ритъм сесия за деца аутисти и техните родители (максимум 15 деца).
Сдружението организира тази демонстрация с цел включването й в списъка за социални услуги и провеждане на терапията с индивидуални занимания с децата аутисти в Пловдив за определен период.

Инициативата ще се проведе на 5-ти юли, от 11.00 ч. в зала „Съединение" на Регионалния исторически музей - Пловдив.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg