Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Околната среда

Поморие – лечебна кал, спокойствие и море...

Тина Богомилова 26-08-2011
Околната среда : Поморие – лечебна кал, спокойствие и море... - здраве, кал, сол, захар, кръвно, холестерол, море,
Природата е дарила Поморие с несметни богатства, а древните са го изпъстрили с история. По римско време е имал своите монети, по турско бил основен доставчик на сол, вино и ракия, но Бургас го засенчил след Освобождението.

Анхиало се преименувал в Поморие през 1934 г. Още тогава се тълпели туристи от страната и чужбина, но не толкова заради морето, колкото за лечебните кални бани. И сега е подходящо място за релакс през цялата година. Още древните египтяни, римляни и гърци се търкаляли в тиня за цяр и красота.

Поморийското езеро се появило след голямо земетресение преди новата ера. Твърди се, че добиваната от него лечебна кал е една от най-добрите в света. Тя цери всякакви болежки - на опорно-двигателния апарат, гинекологични, кожни, нервни, дихателни, сърдечно-съдови, чернодробни... Лечебната кал сваля нивото на холестерола и захарта в кръвта.

Освен балнеосанаториума СПА центровете на добрите хотели в Поморие също предлагат вани и масажи с лечебната кал. Тя е черна, мазна и мирише на развалени яйца. Ако не е такава, значи е престояла твърде дълго и е загубила голяма част от лечебните си свойства.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg