Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Актуално

"Мента за корем"... и не само

health.bg 26-08-2011
"Мента за корем"... и не само - здраве, кожа, стомах, мента, масло,
Ментата не е само съставка в дъвките. Тази билка е хибрид от две растения – градинска мента и водна мента. Тя участва както в козметиката, така и в медицината.

Като екстракт ментата се използва широко  парфюмерията. Ментовото етерично масло има подмладяващ и освежаващ ефект.

Ментовото масло не само укрепва имунната система, но също така облекчава и психическото изтощение. Маслото може да се използва за подобряване здравето на косата.

Добавете няколко капки ментово масло в шампоана си за ежедневна употреба и ще забравите за пърхота. Друга полза е опитомяването на къдриците и придаването на допълнителен блясък.

Ментовото масло може да допринесе и за растежа на косата. То е полезно и за кожата.

Подпомага контролирането на секрецията, изчиства и освежава уморената кожа. Маслото предпазва от акне и се справя успешно с разширените пори.

Ментата помага да се преодолее проблема с напуканите устни, затова етеричното масло участва в състава на различните гланцове и балсами за устни.

Маслото има успокояващ ефект заради ментола, който присъства в него, и може да се използва за облекчаването на увредени от вятъра и слънцето устни.

Трябва да обърнете внимание обаче, че ментовото масло е с висока концентрация и винаги трябва да се разрежда, за да не предизвика нежелани реакции!



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg