Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

Истанбул – древност и съвремие в едно

Тина Богомилова 20-10-2011
Любопитно : Истанбул – древност и съвремие в едно - ваканция, почивка, пазар,
Ако ви се струва, че живеете в пълна лудница, че сте просто мравка в големия град, че доста дълго карате на първа скорост... то идете в Истанбул.

Всеки голям български град ще ви се стори като село, където жителите заспиват с кокошките.

Истанбул е мегаполис. В него няма да се загубите, но ще загубите представа къде се намирате. Това е не просто вратата между Изтока и Запада, ами изтъкан от противоречия град, където сте там някъде - между древноримски забележителности, божи храмове на различни религии, хамами и небостъргачи, широки паркове и тесни сокаци, съвременни технологии и алъш-вериш...

Истанбул е не просто огромен град  -  и като площ, и като население.
Цариград, както сме го наричали някога, провокира възприятията на всеки турист, независимо откъде идва.

Древна, стара и нова история се кръстосват така, че туристическата карта е като инструкция за шеф или плетиво. Там ще видите всичко – от големи западни фабрики до манифактурни цехове, от фешън дами до такива, дето само очите им се виждат, от лъскави витрини до сергии без цени, от изтънчени заведения до мамещи гостилничари. Трудно е да се прецени какво точно виждате и за какво плащате. Ако сте на далавера от дрешка в Капалъ чарши, то ще загубите в кафенето до пазара.

Възприятията се объркват от наследството на древния Константинопол и османската култура, както и европейския напън. Този град е истинско предизвикателство към българската история и не случайно точно там сме се появили на картата като нация по време на робството – защото Българският Великден започва от Цариград. Но българската уникална църква „Свети Стефан” тъне в разруха и чака пари от дарения...



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg