Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гастроентерология

Полезните бактерии – стражите на храносмилателната система

health.bg 31-10-2011
Гастроентерология : Полезните бактерии – стражите на храносмилателната система  - здраве, пробиотици, Лакто 4, стомах, черва,
Думата „пробиотици” в превод от гръцки означава „за живот”. И това не е случайно. Пробиотиците помагат не само да се съхрани, а и да се възстанови здравето.

Всъщност това са микроорганизми, най-често лакто- или бифидобактерии, които са полезните обитатели на стомашно-чревния тракт. Те подобряват храносмилането, укрепват имунната защита на организма и изработват някои вещества, изключително необходими на човека – фолиева киселина, биотин и витамин К.

Нормалната микрофлора при хората играе важна роля за защита на организма от патогенни микроби и от действията на токсичните вещества. Нарушаването на вътрешната микросреда често може да стане причина за сериозни заболявания. В последните десетилетия човечеството все по-често се сблъсква с проблеми като дисбактериозата. Тя води до отслабване на защитните функции на организма, до повишена заплаха от възникване на инфекциозни усложнения.

В организма на възрастен човек живеят 2-3 кг микроорганизми. С този богат вътрешен свят трябва не само да се съобразяваме, а да го храним, поим, а понякога и лекуваме. В условия на неправилно хранене, стрес, застоял начин на живот обитателите на стомашно-чревния тракт понякога се нуждаят от изкуствено поддържане. Вътрешното равновесие се нарушава често и от лечението с антибиотици. Чрез допълнителен прием на пробиотици ние се стремим да увеличим броя на полезните обитатели на стомашно-чревния тракт, като елиминираме болестотворните.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg