Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Диабет

10 неща, които диабетиците трябва да имат винаги под ръка

health.bg 17-11-2011
Диабет : 10 неща, които диабетиците трябва да имат винаги под ръка - здраве, диабет, глюкоза, захар, инсулин,
След като се развие диабет, той не може да се излекува, но има много начини да се контролира.

Диабетиците трябва да поддържат здравето си в добро състояние, да се преглеждат редовно и винаги да имат под ръка следните 10 неща:

Диаграма със съдържанието на храните
Диабетиците задължително трябва да са информирани кои храни са им позволени и кои забранени. Задължително е да знаят кои храни са с висок гликемичен индекс, защото след тяхната консумация стойностите на кръвната захар винаги се повишават, което може да причини различни усложнения.

Глюкомер
С него се проверява нивото на кръвната захар при дадена диета или при приемането на дадено лекарство срещу диабет. Редовното амбулаторно наблюдение на кръвната захар също помага за уточняването на дозите на приемания инсулин.
 
Предписаните лекарства
Диабетиците не трябва в никакъв случай да позволяват да получават хипергликемия или хипогликемия. Предписаните лекарства трябва да се приемат точно по схемата, обикновено с храната, за да се избегнат рискови за здравето промени в нивото на кръвната захар.

Инсулин
Когато диабетът не може да се контролира само с приемане през устата на хипогликемични агенти, се прибягва към инсулин. Такива пациенти трябва да имат винаги под ръка инсулин.

Удобни обувки
Всяко стягане или притискане от неудобни обувки може да доведе до незарастващи рани. Заради по-ниската чувствителност на диабетиците към болката тези рани могат и да се инфектират и затова удобните обувки трябва да бъдат приоритет за диабетиците.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg