Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Жегата – изпитание за биологичния хардуер

health.bg 12-07-2012
Костно-ставни проблеми : Жегата – изпитание за биологичния хардуер - здраве, климатик, схващане, неокс, настинка,
От бабите ни е предадено безапелационното предупреждение, че непременно ще настинем, ако стоим „на течение”.

За мнозина това се е превърнало почти във фобия. Дори сме си сътворили и закачката, че българинът се бои най-много да не настине и да не се мине. Дали и доколко обаче сме пренесли тази предпазливост към използването на сравнително новото спасение, когато жегата е с код „жълто” - климатика?

Отговора търсим от специалист, който всеки ден се среща с резултатите от коварните летни простуди - д-р  Росица Шейтанова, физиотерапевт в МЦ „Здраве за всеки”.

По-калените хора са по-издръжливи и на простуда, и на вируси, и на различни болести. Затова за някого казваме, че е „кекав”. Да си „на течение” не е опасно, ако е за кратко. Но ако в къщи, в офис, в конферентна или театрална зала човек се задържи по-дълго „на течение”, то може да създаде проблем, защото простудява неусетно и не е задължително да се прояви с кашлица или хрема. Много често започват болки в гърба, врата, кръста, които не са безобидни и не минават с обичайните хапчета, с които хората се опитват да се справят.

Най-често се засяга гърбът – защото това е силно рефлексогенна зона и има много центрове на болка. Това е наистина много чувствителна част от тялото, особено ако човек е по принцип обездвижен, със слаба мускулатура, която не е в състояние да държи скелета в тонус. Като се прибави и едно запотяване, да се появи такава болка никак не е рядко явление и тя трудно би се поддала на самолечение. Ако пък човек има хроничен проблем – плексит, дископатия, гръбначно изкривяване, нещо дори позатихнало и позабравено, то може да се обостри от престой „на течение”.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg