Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Урологични

Защо страдат пикочните пътища?

health.bg 14-09-2012
Урологични : Защо страдат пикочните пътища? - здраве, инфекции, пикочни пътища,
Много хора сe питат защо след носа, гърлото и белите дробове най-често в човешкия организъм се възпаляват бъбреците и пикочният мехур.

Отговорът е напълно логичен – инфекциозните причинители се развиват най-добре във влажна среда и в органи с лигавица и множество гънки. Като прибавим и връзката с околната среда чрез пикочния канал, картината напълно се изяснява. При жените анатомично този канал (уретрата) е доста по-къс, поради което те са много по-засегнати от остри и хронични цистити. В стомаха също често попадат бактерии, но той има мощна защита от агресивния за повечето микроорганизми силно кисел сок.

Невинаги бактериите, които попадат в пикочните пътища, могат да причинят клинично изявено възпаление. Причината е, че вредните микроорганизми трябва да се прикрепят здраво към лигавичната стена и да се размножат до определено количество, за да предизвикат заболяване. Това може да се предотврати до голяма степен чрез физикални средства, например повишен прием на течности, което води до по-често и обилно уриниране. Така попадналите бактерии могат да се „измият” от организма.

Но този процес може да бъде подпомогнат в голяма степен от билкови екстракти, които имат доказани свойства в борбата с причинителите на урологични инфекции. От векове е известно например, че вещества в червената американска боровинка пречат на бактериите да се залавят за стената на пикочните пътища и отделно от това увеличават диурезата – количеството на отделената урина. Полезните свойства на червената боровинка днес широко се използват за производството на природни препарати, в които екстракт от малкия плод е съчетан с други антивъзпалителни билкови съставки, за да се постигне комплексно въздействие.

Тези препарати могат да се приемат профилактично или с цел подпомагане на лечението, когато се изявят първите признаци на пикочна инфекция – дискомфорт, парене и болка при уриниране, тръпки по тялото, мътна урина. Билковите препарати са безвредни, но изискват по-дълъг прием, за да се разгърнат напълно свойствата им.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg