Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Очни проблеми

Нов метод за борба с глаукомата

health.bg 2013-03-13
Очни проблеми : Нов метод за борба с глаукомата  -
Нов метод за борба с глаукомата бe представен пред пациенти от цялата страна в Световната седмица, посветена на справянето с това заболяване.

По време на безплатните профилактични прегледи, организирани от Националната глаукомна асоциация, пациентите получават информация за всички известни начини, по които то може да се контролира.

Най-често се предписват капки, които да се поставят в окото всеки ден. Други методи са хирургична операция и най-новото, което отскоро се прилага в България – специален имплант, който се поставя в окото.

Глаукомата се появява при нарушено оттичане на вътреочната течност, вследствие на което тя се задържа в окото, увеличавайки вътреочното налягане. Повишеното налягане уврежда очния нерв и води до намаляване на зренето.

Поставянето на филтриращия имплант EX-PRESS® осигурява алтернативен път, по който да се оттече натрупалата се вътреочна течност. Резултатът е прецизен контрол на течността в окото и поддържане на налягане в здравословно за окото ниво.

Имплантът е с размер на оризово зрънце. Поставя се между вътрешната и външната част на окото. Досега е поставен на 218 пациенти в България. Методът е познат на хирурзите-офталмолози и се прилага в държавни и частни очни клиники в цялата страна. Имплантът се препоръчва в случаите, когато третирането с лекарства е безрезултатно и/или пациентът вече е претърпял неуспешна операция.

Нова тенденция у нас е глаукомата да се появява в по-ранна възраст – над 30 години. Преди да започне да ослепява, пациентът няма симптоми и затова профилактичните прегледи са от особена важност за запазване на зрението.

Тази година безплатни прегледи за заболяването има в София, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Велико Търново, Русе, Варна, Своге, Благоевград, Пещера и Брацигово. Те се провеждат до края на тази седмица, обявена за Световна седмица за борба с глаукомата.

Информация за безплатните прегледи се дава на гореща линия 0700 10 515 (всеки делничен ден от 12:00 до 17:00 часа, на цената на един градски разговор).




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg