Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Чернодробни болести

Присадиха черен дроб на 14-годишно момче с цироза в последен стадий

ВМА 2013-11-18
Чернодробни болести : Присадиха черен дроб на 14-годишно момче с цироза в последен стадий  - трансплантология, черен дроб, проф. Никола Владов
Детето е било с вродено заболяване - стеснени жлъчни пътища.

В събота във ВМА приключи 5-тата поред за 2013 г. трансплантация на черен дроб. Екипът на проф. Никола Владов – началник на Клиниката по чернодробна, панкреатична и трансплантационна хирургия, извърши присаждане на черен по спешност на 14-годишно момче с последен стадий на чернодробна цироза и вродено заболяване на жлъчните пътища. Донорът е 49-годишна жена в мозъчна смърт, пациентка на болница "Токуда".

Трансплантацията е протекла с минимална кръвозагуба за около 5-6 часа, пациентът е екстубиран веднага на операционната маса. В момента е преведен в реанимацията, контактен е и диша самостоятелно.

Това е 33-та трансплантация за екипа на проф. Владов от 2007 г. насам. Лекарите благодарят на близките на донора за изключително хуманния акт, както и на колегите си от болница Токуда за отличната колаборация и професионална реакия в  спасяването на човешки живот.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg