Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Грип

Внасят извънредно 50 000 противогрипни ваксини заради дефицит

Министерството на здравеопазването 2013-11-18
Грип : Внасят извънредно 50 000 противогрипни ваксини заради дефицит - ваксина, имунизации, полиомиелит, Бойко Пенков
Ще бъде внесена и жива полиомиелитна ваксина за децата на бежанците, заявиха от МЗ.

50 000 опаковки противогрипна ваксина ще бъдат внесени у нас, заяви на пресконференция заместник министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Тя бе посветена на Европейския ден за правилна употреба на антибиотиците. Той подчерта, че профилактиката е най-евтиният начин за намаляване на антибиотичната резистентност и за това вече има разрешение от Изпълнителната агенция по лекарствата за внос на 50 000 опаковки противогрипна ваксина. Много скоро те ще бъдат пуснати в продажба и така ще се задоволи нуждата от противогрипни ваксини у нас. Ще бъде внесена и жива полиомиелитна ваксина за децата на бежанците. Тази мярка ще се осъществи в изпълнение на плана за действие, одобрен от Министерския съвет и насочен към осигуряване на потребностите на нуждаещите се групи от населението у нас.

  Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести /НЦЗПБ/ –проф. Тодор Кантарджиев и завеждащият Националната референтна лаболатория за Контрол на антибиотичната резистентност при НЦЗПБ – доц. Цветан Велинов изтъкнаха, че в лабораторията по антибиотици към НЦЗПБ се проследява появата на нови механизми на резистентност.През последните месеци Министерството на здравеопазването отделя много голямо внимание на антибиотичната  политика в болниците, защото това е част от лекарствената политика на държавата. Възможност за овладяване на антибиотичната резистентност предлагат променените изисквания за болниците и микробиологичните лаборатории, отразени в новите медицински стандарти.

  „Тревожна е съществуващата в момента опасна тенденция – заяви проф. Кантарджиев – млади, добре образовани майки, под влияние на некоректно тиражирани слухове, подписват декларация за отказ от имунизация на децата си против полиомиелит. Много важно е хората да не се поддават на такива с нищо не обосновани внушения, които създават условия за бъдеща тежка инвалидност в страната ни“. Проф. Тодор Кантарджиев призова лекарите и медиите да действат активно и с достатъчно разяснения да подпомогнат преодоляването на опасната тенденция.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg