Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Студентите по медицина ще учат без пари

CredoWeb 2013-11-27
Институции и организации : Студентите по медицина ще учат без пари - студенти, медицина, такси, безплатно образование, инженери, педагози
Това е един от вариантите, с които просветното министерство смята да попълни дофицита на кадри в някои специалности

Образователното министерство обсъжда идеята да плаща таксите за обучение на студентите по медицина, педагогика и инженерните специалности. Това може да стане от следващата учебна година с финансиране от Европейския социален фонд, съобщава в. Труд.  

Това е един от вариантите за стимулиране на интереса на младите хора към професии, от които държавата има нужда, обяви вчера зам.-министърът на образованието Тодор Кръстев. Средствата ще дойдат по програмата „Студентски стипендии", която управлява просветното ведомство. Това не означава, че студентите от „стимулираните" специалности няма да получават европейски месечни помощи, подчерта Кръстев.

На 9 декември стартира онлайн кандидатстването за европейските стипендии. В момента всеки пети младеж получава такава. Тя е в размер на 120 лева на месец за успех, а 200 лева е т.нар. специална стипендия (за участия в проекти). Попълването на регистрацията на www.eurostipendii.mon.bg може да се прави до 23,59 ч на 14 януари. На 4 февруари ще излезе класирането.

Очаква се около 230 000 студенти да подадат документи. Средният успех накласиралите се за стипендии е 5,55, като най-много са отличниците в Медицинския университет в София и юристите на Софийския университет. Общият бюджет на програмата е 65 млн. лв., а за зимния семестър на учебната 2014/2015 г. са отпуснати допълнителни 15 млн. лв. 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg