Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

Осигуряват дихателни апарати за пациенти с невромускулни заболявания

CredoWeb 2013-11-29
Здравна политика : Осигуряват дихателни апарати за пациенти с невромускулни заболявания - дихателни апарати, пациенти, нервомускулни заболявания, рехабилитация
Пари за допълнителна рехабилитация обаче няма

Министерство на здравеопазването ще осигури 40 дихателни апарата за пациенти над 18-годишна възраст. С това се ангажира директорът на дирекция "Медицински дейности " Максим Гайдев на среща с представители на Българската асоциация за невромускулни заболявания, съобщава БТА.

За децата с невромускулни заболявания, които са близо 6 000, дихателните апарати са осигурени. По отношение на рехабилитацията на децата обаче финансовият ресурс на Здравната каса не позволява тя да бъде увеличена, допълни Гайдев.

Към момента НЗОК плаща 2 пъти годишно по 10 дни рехабилитация за деца и веднъж годишно 7 дни за възрастни. Болните обаче се нуждаят от целогодишна терапия, категорични са родителите на малките пациенти.

Лечението на децата с невромускулни заболявания включва висока доза на витамини и антиоксиданти, но те не се заплащат от НЗОК, посочиха от асоциацията и уточниха, че на месец цената им е близо 200 лв. Децата и възрастните освен от постоянна рехабилитация, се нуждаят и от специални легла. Инвалидните колички за деца трябва да се сменят често, особено когато детето расте бързо. 

Малко от тези деца учат, тъй като почти нито едно училище не е пригодено за повдигане на инвалидни колички. Родители се оплакаха, че дори училището да има външна рампа, вътре детето няма как да бъде пренесено по етажите, особено след четвърти клас, когато учениците сменят стаите по различните предмети.  

Асоциацията организира информационна кампания за съпричастност към болните от невромускулни заболявания в рамките на проект, финансиран от ОП "Развитие на човешките ресурси".

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg