Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Уши, нос, гърло

Премахват безкръвно сливици в болница Софиямед

CredoWeb 2013-12-06
Уши, нос, гърло : Премахват безкръвно сливици в болница Софиямед - сливици, премахване, безкръвно, Софиямед
Болката отшумява два пъти по-бързо

Щадяща пациента безкръвна технология за премахване на сливици прилагат лекарите в столичната МБАЛ „Софиямед". „Над 100 българи на възраст от 4 до 40 г. вече са оперирани чрез модерния метод", съобщи д-р Иван Йорданов, завеждащ отделението по УНГ болести.

Различни са техниките на хирургичното лечение на сливиците, като предимствата и недостатъците им зависят само от опитността на хирурга и от нищо друго. „Плюсовете на прилагания при нас метод пред класическия начин за отстраняване на сливици са, че рискът от кръвотечение е нулев, а възстановяването е много по-лесно. Болката отшумява 2 пъти по-бързо, което е от голямо значение, особено при децата", обясни специалистът.

Сливиците са част от имунната система на човека и първи реагират на всички вредни и полезни агенти от заобикалящата ни действителност. Безспорен факт е, че те не са излишен орган, както едва ли не се смяташе преди десетилетия. „Основната задача на специалиста по УНГ болести е да определи точния момент, когато сливиците от орган, който участва в поддържането на здравето на човека, се превръщат в такъв, който сериозно може да го увреди", коментира д-р Йорданов.

Прекарани седем гнойни ангини за една година, десет такива в две последователни години или девет през последните три години са признаци за хронично възпаление и причина за тяхното отстраняване. Важното е да се подчертае наличието на гнойни ангини, а не само преболедуване от така нареченото червено или болно гърло/ което в повечето случаи е следствие от банални вирусни инфекции.

симптоми, характерни при възпаление на третата сливица. Ако забележите някой от тези симптоми, не отлагайте консултацията с УНГ специалист, за да предотвратите бъдещи усложнения", съветва д-р Йорданов. Операциите на сливиците, както и на третата сливица се извършват само с обща анестезия и след предварително проведени консултации от детски лекар и анестезиолог, при нужда - и от алерголог.

В отделението по УНГ болести на болница „Софиямед" операциите на сливиците и третата сливица се извършват с най-съвременните техники на безкръвно отстраняване, които осигуряват максимален комфорт както за детето, така и за родителите.

В продължение на кампанията на болница „Софиямед" „Бъдете здрави" с цел превенция на заболяванията на 12 и 13 декември от 9 до 14 ч специалистите по УНГ заболявания в „Софиямед" ще извършват безплатни профилактични прегледи след предварително записване.

Друга важна индикация за премахването на небните сливици е преболедуването на перитонзиларен абсцес. Това е инфекция, която обхваща, както самата сливица така и пространството около нея. Протича с изключителна болезненост при преглъщане, невъзможност за хранене, висока температура и подуване на шията.

Наличието на белодробни, сърдечни, бъбречни или ставни заболявания, които се съпътстват с чести гнойни ангини, но не в последователността, изброена по-горе, са също индикация за необходимост от отстраняване на сливиците. Това означава, че сливиците са се превърнали в резервоар на инфекция, която по кръвен път е засегнала други важни органи и системи. Ако смятате, че вашият или на вашето дете случай изпълнява някой от посочените критерии, се обърнете към специалист за компетентна помощ, поставяне на правилната диагноза и адекватното лечение.

„Хъркане нощем,неспокоен сън, отместването на главата назад, изпотяване около шията, честите ушни инфекции и хреми, проблеми със слуха, дишането с отворена уста през по-голямата част от деня, промяната на захапката на детето са важни
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg