Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

Касата и лекарите подписаха НРД 2014

health.bg 2013-12-18
Здравна политика : Касата и лекарите подписаха НРД 2014 - НРД, подписан
Според д-р Цветан Райчинов това е възможният рамков договор

Здравната каса ще влезе в следващата бюджетна година с дефицит от 80 милиона лева. Това обяви директорът на институцията д-р Румяна Тодорова по време на подписването на Националния рамков договор в здравеопазването за 2014-а година, съобщава dariknews.

Договорът е факт, броени дни след като Лекарският съюз и Здравната каса постигнаха консенсус по параметрите на документа.

Той предвижда от следващата година да се увеличат цените на 24 клинични пътеки, ваксините и ин витро процедурите да се финансират от Министерството на здравеопазването, а пенсионерите да плащат по левче на посещение при джипито.

Председателят на лекарското съсловие д-р Цветан Райчинов го определи като възможния рамков договор за 2014-а, тъй като по параметрите му имало още много какво да се желае.

Райчинов допълни, че и най-лошият Рамков договор е по-добър от липсата на такъв.

За шефа на Здравната каса д-р Румяна Тодорова документът е доказателство, че за 6 месеца управляващите са успели да намерят необходимите средства за подобряване на ситуацията в родното здравеопазване.

Освен че в новия договор не фигурират ваксини и ин витро процедури, защото се връщат за финансиране към Здравното министерство, трябва да се отбележи, че и средствата, предвидени за тях, ще останат в Здравната каса за покриване на други разходи, допълни здравният министър д-р Таня Андреева. Тя уточни също, че печалбите от наеми на болници и ДКЦ-та ще остават на разположение на самите заведения, за да може в тях да се правят съответните инвестиции.

Удовлетворение от подписването на документа изразиха и зъболекарите. Председателят на съсловната организация д-р Борислав Миланов увери, че от следващата година няма да има дефицит по отношение на финансирането на денталната медицина у нас, няма да има и неусвоени средства.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg