Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Комплексният онкологичен център в Шумен с нова диагностична апаратура

БТА 2013-12-19
Институции и организации : Комплексният онкологичен център в Шумен с нова диагностична апаратура - КОЦ, Шумен, апаратура
Новата техника ще позволи на жителите в региона да ползват здравни услуги, насочени към ранно откриване и лечение на онкологични болести

Ново поколение диагностично оборудване е доставено и монтирано в Лъчетерапевтичния център към Комплексния онкологичен център в Шумен. Лечебното заведение вече разполага с два линейни ускорителя, скенер, апарат за брахитерапия, компютърен томограф и друга техника. Това съобщиха на пресконференция управителят на онкологичния център д-р Сотир Караниколов и доц.д-р Румен Габровски - началник на отделението по лъчетерапия.

Апаратура от подобен клас в момента има само в лечебни заведения в София и Пловдив. Новата техника е подходяща за около 98 процента от нуждаещите се от лъчелечение и ще позволи на жителите в региона да ползват здравни услуги, насочени към ранно откриване и лечение на онкологични болести, съобразно съвременните медицински стандарти, стана известно на пресконференцията.

Комплексният онкологичен център в Шумен в момента осигурява с наличната техника лечение на около 600 - 700 онкоболни на година. Предвидено е, след като работещите в лечебното заведение бъдат обучени да работят с новата апаратура, от началото на 2014 г. да бъде осигурено лъчелечение според най-съвременните изисквания на около 1 000 пациенти, бе съобщено още на пресконференцията.

Лъчетерапевтичният център е изграден по проект на стойност над 6,6 млн.лв., финансиран от ОП "Регионално развитие" и съфинансиран от община Шумен с близо 145 хил. лева.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg