Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Грип

Откриха нов начин за борба с вирусни инфекции - потискат глюкозата в кръвта

Health India 2013-12-19
Грип : Откриха нов начин за борба с вирусни инфекции - потискат глюкозата в кръвта - грип, глюкоза, кръвна захар, инфекция
Откритието позволява борбата с грипа да бъде разглеждана по съвършено нов начин

Организмът може да се справи по-лесно с вирусните респираторни заболявания, ако се намали нивото на глюкозата в кръвта. Засега това е доказано при тестове с клетъчни култури. Откритието позволява борбата с грипа да бъде разглеждана по съвършено нов начин, пише Health India. Логиката на учените е, че на всички вируси е нужна глюкоза, за да превземат човешката клетка, съобщават от университета в Северна Каролина. В хода на лабораторен експеримент е проведен тест с грип от типа А. Така учените доказали, че инфекцията може да се контролира, като се влияе върху метаболизма на глюкозата.

Когато вирусът атакува клетката, той е затворен в нещо като флакон (endocytic vesicle). Вирусните протеини HA и М2 използват киселата среда вътре във "флакона", за да смесят липидната мембрана на вируса с аналогични на „флакона” елементи. Едва тогава вирусния геном се освобождава във вътреклетъчната течност (цитозол). Процесът се регулира от нивото на киселинност, от нейното ниво зависи дали инфекцията изобщо ще се развие. При увеличаване на нивото на глюкозата в клетката, силата на инфекцията също нараства. Съответно важи и обратното – потискането на нивото на кръвната захар намалява и показателите на възпроизвеждането на вируса. Това е наблюдавано в лабораторни условия. При потискане на глюкозата се наблюдавал и още един положителен за организма ефект - възстановявали се нивата на аденозин трифосфат, който е основен източник на енергия за различни реакции на клетката. Той се възстановява до предишните си стойности, въпреки че има дефицит на глюкоза.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg