Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Джипитата стават и спешни лекари

Лиляна Филипова 2013-12-19
Институции и организации : Джипитата стават и спешни лекари - джипита, спешни лекари, здравно министерство
Ще поемат случаи, които не са суперспешни по домовете, предвижда нова стратегия на здравното министерство

Общопрактикуващи лекари и специалисти от извънболничната помощ ще оказват бърза помощ по домовете, когато тя не е от висока спешност. Това предвижда пилотен проект по Стратегията за модернизация и достъпност на спешната помощ в България.

За целта телефонните централи на тези лекари трябва да бъдат интегрирани към тел. 112. Когато се установи, че състоянието на болния не е животозастрашаващо, на адреса няма да идва линейка, а примерно общопрактикуващ лекар, обясниха от здравното министерство.

От догодина ще започне разкриването на специализирани болнични комплекси, които да са снабдени с апаратура и екипи за оказване на помощ при най-тежките случаи. Те ще бъдат обособени в сградите на областни болници в 12 града. Всеки един център ще обслужва пациенти в периметър от 100 км, допълниха от ведомството.

За района на столицата подобни комплекси могат да бъдат разположени в „Пирогов" и МБАЛ "Св. Анна". За реализирането на проекта са предвидени 47 млн. лева.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg