Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Чернодробни болести

Японски учени забавят цирозата при хепатит С

ИТАР-ТАСС 2014-01-06
Чернодробни болести : Японски учени забавят  цирозата при  хепатит С - цироза, хепатит С, протеин
При тест с лабораторни животни темповете на уплътнение на черния дроб били намалени с 25 процента.

Група изследователи от японския държавен Институт за естествени науки /"Рикен"/ е разработила метод за лечение, който позволява да се забави цирозата на черния дроб при хроничен хепатит С, съобщиха японски медии цитирани от ИТАР-ТАСС. Учените са изследвали протеина NS3, който обикновено присъства при размножаването на вируса на хепатит С. Те са установили, че именно този протеин предизвиква типичните симптоми на цирозата на черния дроб - постепенната замяна на обичайната тъкан с по-плътна съединителна, която не е способна в пълна степен да изпълнява необходимите функции.

По време на експеримент специалистите са правили на болни от хепатит лабораторни мишки инжекции, подтискащи NS3. В резултат темповете на уплътнение на черния дроб на животните са били намалени с 25 процента. "Ако на основата на тези данни разработим метод за пълното блокиране на дейността на протеин NS3, ще можем да създадем и технология за лечение на тежки заболявания като рак на черния дроб"- заявява ръководителят на изследователската група Соичи Кодзима. Според официални статистически данни на японското правителство, над 80 процента от случаите на рак на черния дроб в страната през последните години са били следствие на цироза, която на свой ред е възникнала в резултат на хепатит С или други болести.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg