Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

МЗ увери, че ще осигурява лекарства за недоносените деца

CredoWeb 2014-01-09
Институции и организации : МЗ увери, че ще осигурява лекарства за недоносените деца - недоносени, лекарства, НЗОК, МЗ
Уточнението идва след протест от страна на пациентски организации, че държавата неглижира тази група пациенти

Във връзка с множество запитвания по промените в Наредба 38 и по-специално осигуряването на медикамента „Синагис” за недоносени деца, Министерство на здравеопазването уточнява:

Грижата за недоносените деца е част от приоритетите и ангажиментите на министерството. Към момента се разработва Национална програма за проследяване и рехабилитация на недоносени деца, която скоро ще бъде завършена и предложена за обществено обсъждане. В програмата е предвидено и финансовото обезпечаване за 2014 г. на медикамента „Синагис”.

По-рано от пациентските организации споделиха, че държавата неглижира ангажимента, който има към недоносените деца, като не осигурява необходимите медикаменти. От името на Пациентски организации „Заедно с теб”, Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижа за децата „Усмихни се” и Асоциация на пациентите със сърдечно-съдови заболявания изразяваме несъгласие с поредната липса на адекватни грижи за недоносените деца и тези със сърдечно-съдови малформации, се казва в писмо до медиите. Ето какво пише още в него:

"НЗОК заплаща малък брой рехабилитационни процедури на недоносени деца в месеца и останалата част се поема изцяло от съответното семейство в продължение на една година. По този начин една много голяма част от децата са получават достатъчна рехабилитация. Освен това недоносените деца се нуждаят от медикамент, който профилактира респираторните инфекции в тази група. В момента някои деца получават тази профилактика, но има много рестриктивни мерки, които трябва да бъдат разширени, за да може по-голяма част от недоносените деца да получат защита.

На фона на намаляващата раждаемост и при заявени приоритети от страна на Министерство на здравеопазването за детското и майчино здравеопазване, липсата на ангажираност към най-малките и най-уязвими пациенти буди оправдано недоумение."
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg