Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Инфекции

Златната ера на антибиотиците е към своя край, предупреждават експерти

Daily Mail 10-01-2014
Инфекции : Златната ера на антибиотиците е към своя край, предупреждават експерти  - антибиотици, резистентност, инфекции
В много страни достъпът до тях е твърде улеснен, заради ниската им цена и затова е необходима регулация

Повишаващата се резистентност към антибиотици може да достигне до точката, след която във Великобритания ще се появят нови инфекции. За това предупреждава директорът на фондацията Wellcome Trust проф. Джереми Фарар, цитиран от Daily Mail. По думите му промяната няма да се случи изведнъж, но процесът вече е започнал. Хората прекарват повече време в болницата, състоянието им се влошава, започват усложнения, коментира експертът.

Изтъква се също така необходимостта от регулация на продажбата на антибиотици, тъй като в много страни достъпът до тях е твърде лесен заради ниската им цена. Нито едно правителство не може да се справи само, защото проблемът е глобален, подчертава проф. Фарар.

През миналата година главният медицински директор на Англия проф. Дам Сали Дейвис предупреди, че устойчивостта към антибиотици е "бомба със закъснител" и една от най-големите заплахи за модерно здравеопазване. Според нея твърде често тези лекарства се използват ненужно за лечение на леки инфекции или заболявания, което помага да се създаде резистентност.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg