Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Детското здраве

Твърде много телевизия може да увреди детския мозък

The Daily Mail 2014-01-13
Детското здраве  : Твърде много телевизия може да увреди детския мозък - мозък, деца, телевизия
Родителите трябва да контролират продължителността на престоя на техните деца пред малкия екран.

Гледането на твърде много телевизия води до промени в структурата на мозъка при децата и юношите, съобщава The Daily Mail. Материалът цитира изводите на японски учени от университета Тохоку в град Сендай. Те изследвали 276 деца на възраст между 5 и 18 години, които се застоявали пред малкия екран от 0 до 4 часа дневно – средно 2 часа.

Изследване с ядрено-магнитен резонанс показало, че децата, които гледат повече телевизия, имат по-голямо количество сиво вещество в областта на предната част на фронталния лоб. Учените обаче предупреждават, че в увеличението на обема няма нищо положително, защото се свързва с по-ниска вербална интелигентност.

Съществува връзка между гледането на телевизия и промените в мозъчната структура, но не може да бъде доказано със сигурност дали това причината за трансформациите, допълват авторите на изследването. Все пак те съветват родителите да контролират продължителността на престоя на техните деца пред малкия екран.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg