Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

Антипсихотик въздейства върху рядка форма на левкемия

Ремедиум 2014-01-16
Рак : Антипсихотик въздейства върху рядка форма на левкемия - T-клетъчна лимфобластна левкемия (T-ALL), перфеназин,  РР2А ензим
Т-клетъчна лимфобластна левкемия (Т - ALL) е по-рядка, но по-агресивна от общата В-клетъчна лимфобластна левкемия. Въпреки откриването на нови методи за лечение, при 20 % от децата и при над 50% от възрастните изходът е фатален.

Американски учени са предложили използването на антипсихотичен препарат за лечение на Т-клетъчна лимфобластна левкемия (Т - ALL), съобщава руският сайт Ремедиум. Става дума за медикамента перфеназин, който повече от половин век се прилага в терапията на психични и емоционални разстройства. Изследователи от Харвард са провели серия от експерименти с риби тип зебра, данните от които показват, че перфеназин активира РР2А ензим и допринася за разрушаването на злокачествени клетки. Техните резултати са публикувани в списанието на Clinical Investigation .

Екипът от учени изпитал ефектите на 4880 молекули върху рибите зебра, като перфеназин показал най-голяма ефективност. Впоследствие това се потвърдило от резултатите на серия от експерименти ин витро. Биохимично изследване показа, че антитуморната активност на перфеназин не е свързан с неговите психотропни ефекти.

Според авторите много рядко се открива активна съставка, която стимулира антираковата активност на ензима. Повечето съвременни лекарства блокират различни протеини или сигнални пътища, необходими за съществуването на раковите клетки.

В близко бъдеще учените планират да продължат да проучват схемата на взаимодействие на перфеназин на РР2А ензим. Те ще се опитат да открият молекула, която въздейства върху РР2А, но няма антипсихотични свойства.

Т-клетъчна лимфобластна левкемия (Т - ALL ) е по-рядка, но по-агресивна от общата В-клетъчна лимфобластна левкемия. Въпреки откриването на нови методи за лечение при 20 % от децата и при над 50% от възрастните изходът е фатален.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg