Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Нови лекции в Училището за родители на болница „Софиямед“

МБАЛ „Софиямед“ 2014-01-22
Бебето : Нови лекции в Училището за родители на болница „Софиямед“  - училище за бременни, Софиямед
Всяка сряда от 5-ти февруари до 2-ри април специалисти ще подготвят бъдещите майки за бременността и грижите по новороденото

МБАЛ „Софиямед“ стартира третата сесия от безплатни лекции за бременни в рамките на проекта „Училище за родители“. От 5-ти февруари до 2-ри април, всяка сряда от 15:00ч. специалисти ще учат бъдещите майки как се подготвят за бременността и появата на новороденото. Преди началото на всяка лекция бременните ще могат да посетят отделението по акушерство и гинекология, и неонатология на МБАЛ „Софиямед“ като разгледат условията в него и се запознаят със различните специалисти.

Първата тема в “Училището за родители” ще бъде посветена на пренаталната диагностика, съветите за правилно хранене и балансиран начин на живот през 9-те месеца. Бъдещите майки ще могат да я коментират със специалиста по АГ в болница „Софиямед" д-р Христина Кръшкова.

Големият въпрос който измъчва всички бъдещи майки - как да родим – нормално или секцио дамите ще могат да обсъдят с д-р Валери Нецов, завеждащ АГ отделението в болницата на 12-ти февруари. Какви са предимствата и недостатъци на различните видове упойки по време на раждането анестезиологът д-р Асиан Асенов ще разясни на 19-ти февруари.

Завеждащ отделението по неонатология в болница „Софиямед“ д-р Радосвета Росманова ще запознае бъдещите родители с качествата на кърмата и първите стъпки при захранването по време на своята лекция на 26-ти февруари. Подробности за ваксинационния календар на новороденото ще даде педиатърът в ДКЦ „Софиямед“ д-р Татяна Ралчева на 5-ти март, а най-честите здравословни проблеми през първата година на бъдещите майки ще разясни педиатърът и детски кардиолог д-р Екатерина Бърлиева на 12-ти март. Повече за грижите за кожата на новороденото бременните ще научат от дерматолога д-р Мариета Кътева на 19-ти март.

Последните две теми от „Училището за родители“ ще бъдат посветени на физиологията и психологията на новороденото, на 26-ти март и 2-ри април. Тях ще коментират д-р Радосвета Росманова, завеждащ отделението по Неонатология в болница „Софиямед“ и психологът Бригита Михайлова.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg