Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

Аспиринът забавя растежа на доброкачествени тумори

Ремедиум 2014-01-28
Рак : Аспиринът забавя растежа на доброкачествени тумори - аспирин, ацетилсалицилова киселина, акустична неврома
Хирургичното отстраняване в повечето случаи води до загуба на слуха в едното ухо и увреждане на лицевия нерв.

Ацетилсалициловата киселина може да спре растежа на акустичната неврома - един от най-честите интракраниални доброкачествени тумори (развива се на нерв, който свързва ухото към мозъка), съобщава "Ремедиум".

До този извод достигнали американски учени, след като анализирали данните при 689 души с акустична неврома, 347 от които редовно били изследвани с магнитен резонанс. Резултатите показали, че при пациентите, които приемат аспирин, туморът нараства средно с 50% по-бавно.

Според авторите това доказва големия потенциал на ацетилсалициловата киселина в лечението на акустична неврома. Те припомнят, че в момента на пазара няма лекарства за лечение на този вид тумори. От друга страна, хирургичното отстраняване на тумора в повечето случаи води до загуба на слуха в едното ухо и увреждане на лицевия нерв.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg