Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Ключът към дълголетието зависи от пола

БТА 2014-02-04
Храненето : Ключът към дълголетието зависи от пола - дълголетие, пол, изследване
Ключът към дълголетието зависи от пола - за мъжете най-важен е сънят, докато за жените - вит. В6 и зеленчуците, установиха австралийски учени, цитирани от в.

Екип от университета "Монаш" в Мелбърн анализира как начинът на хранене допринася за качеството на съня и смъртността сред възрастни мъже и жени. Учените установиха, че той има по-голяма роля за мъжката смъртност, отколкото за женската."Лошият сън се свързва с по-голяма заболеваемост и смъртност, затлъстяване, диабет, сърдечносъдови болести икоронарна болест на сърцето - каза проф. Марк Валквист.

- Установихме, че и за двата пола лошият сън е свързан с лош апетит и лоша собствена оценка на здравословното състояние". Учените установиха също значима зависимост между разнообразното хранене и съня, особено при жените. За тях е два пъти по-вероятно да спят лошо, отколкото за мъжете. Жените с лош сън приемат недостатъчно вит. В6 от храната. Тези със средно добър сън пък приемат по-малко желязо от спящите добре. На вит. В6 са богати месото, бананите, чесънът, ядките.

И мъжете, и жените могат да подобрят перспективите си за дълголетие с разнообразно хранене. /Христина Терзиева/
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg