Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Касата плаща извънредно близо 190 хил. лв. за ин витро

НЗОК 2014-02-17
Касата плаща извънредно близо 190 хил. лв. за ин витро - НЗОК, инвитро, фонд, асистирана репродуция
Толкова са отчели надпланово болниците за този вид дейност през декември

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НС на НЗОК), на свое редовно заседание на 17 февруари т.г., реши да бъдат освободени средства по параграф „Резерв, включително за непредвидени и неотложни разходи“ в Закона за бюджета на НЗОК (ЗБНЗОК) за 2014 г., в размер на 189 573 лв., с които да бъдат увеличени средствата за здравноосигурителни плащания за болнична медицинска помощ за дейности за асистирана репродукция, които са започнали през 2013 г. и ще бъдат завършени през 2014 г. в частта, която е извършена през миналата година.

В ЗБНЗОК за 2014 г. са предвидени средства за дейностите по асистирана репродукция, започнали през 2013 г. и завършили през тази година, в частта, която е извършена през миналата година, в размер на 1 млн. лв. С тях НЗОК следва да заплати освен част от дейностите, започнали през миналата година и приключващи през 2014 г., но и всички дейности по асистирана репродукция, започнали и завършили през 2013 г.

За декември 2013 г. изпълнителите на болнична медицинска помощ, сключили договор с касата за този вид дейност, са отчели 1 189 573 лв., което е със 189 573 лв. повече от предвиденото. Районните здравноосигурителни каси (РЗОК) са извършили проверки на лечебните заведения за начина, по който са изразходвани средствата над предвидените в бюджета.

От 1 януари т.г. финансирането на дейностите по асистираната репродукция е задължение на Министерството на здравеопазването.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg