Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Лаборатория за слава с кастинг в Плевен

МУ - Плевен 2014-02-17
Лаборатория за слава с кастинг в Плевен - лаборатория за слава, Плевен, научна работа, кастинг, МУ Плевен
Конкурсът дава шанс на млади хора, занимаващи се с наука, да станат известни. Участниците трябва да представят своята работа по атрактивен начин - с песен, танц или скеч

Конкурсът „Лаборатория за слава FameLab”ще проведе кастинг в МУ-Плевен на 22 март в търсене на млади хора, български и чуждестранни студенти, учени и преподаватели, желаещи да говорят за своята работа и да споделят привлекателната страна на научната си кариера. В България този състезателен формат се провежда от годината на неговото основаване – 2007, като привлича все повече партньори. От тази година МУ-Плевен се нареди сред партньорите на „Лаборатория за слава” след БАН, Съюза на учените в България, Столична Община и др. FameLabeрегистрирана търговска марка на Челтнъмските фестивали за култура и наука, основан като конкурс през 2005 г. Британският съвет започва да го организира за първи път извън Обединеното кралство от 2007 г., а днес той се простира на три континента – Европа, Азия и Африка.

Основателите на „Лаборатория за слава” залагат на идеята, че науката е изключително важно средство за дипломация и междукултурно общуване, както и че има универсален характер и може да бъде обединяващ фактор. Международното състезание FameLabси поставя за цел да подкрепи и насърчи талантливи млади хора, желаещи да развият уменията си за комуникация, за да могат по-успешно да представят своята наука пред широката общественост, а не само в собствените си научни среди.По този начин се създава международна мрежа от участниците в конкурса, чрез която млади хора от различни държави и култури започват да работят заедно и да създават впечатляващи проекти в областта на комуникацията на науката.

Конкурсът „Лаборатория за слава FameLab” се провежда във формат, добре познат от популярни телевизионни предавания – регистриралите се кандидати се явяват на живо на първоначален кастинг. Всеки трябва да подготви две 3-минутни представяния на научна тема, които да са научно-достоверни, атрактивни и разбираемо поднесени. Явяването на кастинга е с изпълнение във формат по избор на кандидата. То може да включва песен, танц, поезия, изображения или да бъде представено по друг атрактивен начин, но без компютърни презентации.

Финалистите от всички кастинги ще преминат през 2–дневно обучение по комуникация на науката с български и британски обучители. След това те ще се явят на Националния финал, на който ще бъдат излъчени победителите на първо, второ и трето място, както и дадена Наградата на публиката. За спечелилите първо, второ и трето място на националния финал са предвидени парични награди съответно по 1000 лв., 700 лв. и 500 лв. Освен това победителят ще представи страната ни на международния финал в Обединеното кралство и ще бъде гост на Челтнъмския фестивал на науката, като Британският съвет поема всички разноски по пътуването и престоя му.

Пълна информация за условията за участие, както и онлайн формуляр за регистрация може да бъде намерен на уебсайта на конкурса:www.famelab.bg.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg