Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Четири пациентски организации искат среща с новия консултант по трансплантология

Национална пациентска организация 2014-02-25
Институции и организации : Четири пациентски организации искат среща с новия консултант по трансплантология -
Липсата на донори и на достатъчно грижи за трансплантираните са сред основните проблеми

Четири организации, членове на Национална пациентска организация, поискаха официална среща с новия национален консултант по трансплантология проф. д-р Любомир Спасов, с министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева и с д-р Мариана Симеонова, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по трансплантациите, на която да се обсъдят най-сериозните и неотложни проблеми, които стоят пред българските пациенти в сферата на трансплантациите.

Фондация на пациентите с хронична бъбречна недостатъчност и хемодиализираните в България, Сдружение „Български съюз на трансплантираните”, Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист” и Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония очертаха някои от най-сериозните проблеми, сред които: ниският брой донори в България; ниският брой реализирани трансплантации в България; големият брой хора в листите на чакащи за трансплантация; нуждата от подобряване на цялостната грижа за трансплантираните пациенти, включваща тяхното проследяване и лечение; нуждата от подобряване на грижата за пациентите на хемодиализа, с цел увеличаване шансовете им за успешна трансплантация; подобряване грижата за пациентите с чернодробни заболявания в унисон с подготвяния от МЗ Национален план за профилактика, скрининг и ранна диагностика на вирусните хепатити и други неотложни проблеми; осигуряване на възможности за лечение на пациенти, които се нуждаят от трансплантации, които все още не се извършват у нас – трансплантация на сърце и бял дроб, трансплантация на тънко черво и др.

Пациентските организации изразиха готовност, както и досега, да продължат активно да сътрудничат и да търсят диалог с институциите, експертите в областта и националния консултант по трансплантология, с цел подобряване на системата в България и грижата за пациентите.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg