Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Очни проблеми

Безплатни прегледи за глаукома в Александровска

CredoWeb 2014-03-07
Очни проблеми : Безплатни прегледи за глаукома в Александровска  - глаукома, Александровска,
Заболяването е една от водещите причини за необратима слепота в световен мащаб

По повод Световната седмица за борба с глаукомата, от 9 до 15 март 2014 г., в Глаукомния кабинет на Очна клиника на УМБАЛ ,,Александровска” ще се проведат безплатни очни прегледи за глаукома и катаракта (вътрешно перде). Направление за офталмолог не се изискват. Телефонът за записване е 02/9230 583.

Глаукомата е една от водещите причини за необратима слепота в световен мащаб. Рискът за развитие на заболяването се увеличава с напредването на възрастта, особено след 50 - 60 години. Намаляването на зрението може да се дължи на промени в диоптрите, но може и да е резултат от сериозно очно заболяване - катаракта, макулна дегенерация, глаукома и др.

По данни на Националната глаукомна асоциация, между 70 000 и 80 000 души в България страдат от глаукома, като само половината от тях знаят, че са болни и се лекуват. Липсата на ранна симптоматика при повечето форми на глаукома е причина заболяването да се установява късно във фаза на напреднало увреждане, когато голяма част от зрението е загубено необратимо. Сравнително високата честота и тежката инвалидизация на пациентите, която настъпва поради трайна загуба на зрението, определят глаукомата и като социално-значимо заболяване.

Световната седмица за борба с глаукомата се провежда по инициатива на Световната асоциация по глаукома (WGA) и на Световната глаукомна пациентска асоциация (WGPA). Тази година протича под надслов „Да победим невидимата глаукома“!
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg