Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

Надзорът на НЗОК отложи за четвъртък гледането на бюджетите на болниците

CredoWeb 2014-03-11
Здравна политика : Надзорът на НЗОК отложи за четвъртък гледането на бюджетите на болниците - бюджет, НЗОК, Румяна Тодорова, Таня Андреева, болници
Поискани са разчети от предложенията на РЗОК, не се обсъжда орязване с 20%

Надзорният съвет на НЗОК отложи разглеждането на бюджетите за лечебните заведения през 2014 г., съобщиха от касата. Темата бе точка от дневния ред на заседанието днес. Членовете на Надзора обаче са решили да поканят представители на РЗОК за участие в обсъждането. Следващото заседание ще се проведе в четвъртък, 13 март. Днес са взети чисто административни решения. Педиатрията и Инфекциозна болница ще могат да сключат договор с НЗОК за интензивна терапия, каза зам.-министър д-р Бойко Пенков. Причината е тази, че нямат достатъчно анестезиолози да покриват договора. Всяка година се взема такова решение.

Председателят на Надзорния съвет на НЗОК, зам.-министърът на финансите Людмила Петкова отхвърли тезата, че е обсъждано свиване на бюджета на болниците с 20%. Те припомни, че бюджетът може да бъде намаляван или увеличаван, само с промяна в закона, а Надзорният съвет няма правомощия да прави такава промяна. Коментирахме мерки за ефективно разходване на средствата, поясни Петкова. „Има бюджет на НЗОК и Надзорният съвет трябва да се съобразява с тези стойност. Всичко е изплатено за миналата година. Част от двата резерва беше разпределен в доболнична помощ. Отделно има 136 млн. лв. резерв, който не е разпределян. Ако има надлимитна дейност, тя може да бъде платена от този резерв. Беше взето решение да се плаща надлимитната дейност след като се провери. Другия път ще се обсъждат контролни мерки”, каза още Петкова.

„Точките за утвърждаване на методиката и за утвърждаване на годишните стойности ще се гледат следващия път на заседание на надзора в четвъртък. Поискали сме разчети от предложенията на РЗОК. Днес уточнявахме проекта за договор, който ще се сключи към НРД във връзка с промените в наредба 40. Промените в самия анекс нямат финансов ефект, запазват се и обемите, и цените”, обобщи Людмила Петкова.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg