Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бъбреци

Опасен 10 см тумор до бъбрека беше отстранен безкръвно

Токуда Болница София 2014-03-20
Бъбреци : Опасен 10 см тумор до бъбрека беше отстранен безкръвно - бъбреци, тумор, операция, Токуда, Калоян Давидов
Пациентът е на крака само ден след операцията

Сложна операция за отсраняване на голям тумор до десния бъбрек извършиха уролозите в Токуда по напълно безкръвен метод. По време на интервенцията беше изцяло премахнато 10 сантиметрово образувание само през 4 малки дупчици . 73-годишният пациент бил насочен за хирургично отстраняването на бъбречен тумор. Предвид напредналата възраст и съпътстващи заболявания за най-подходящи метод бил избран безкръвният. Само ден след интервенцията мъжът е на крака, в момента вече е изписан в много добро състояние.

Модерната процедура беше извършена от екипа на отделението по Урология на японската болница с началник д-р Калоян Давидов и под ръководството на доц. Евангелос Лиатцикос. Доц. Лиатцикос е един от водещите специалисти по лапароскопска урология в света, извършил до момента над 2000 безкръвни операции на рак на простатата. Той е началник на Клиниката по Ендоурология на Универсистетската болница в Патра, Гърция и именно с негово участие беше направена първата в Токуда лапароскопска операция на простатен карцином.

Операцията се оказва голямо предизвикателство, тъй като камерата на микрохирургичния апарат показва, че всъщност туморът произхожда от дясната надбъбречна жлеза. „Тези тумори обикновено са хормонално активни и се установяват при епизоди на екстремна хипертония. Това ги прави изключително опасни – възможно е горната граница на артериалното налягане на пациент с подобно образувание да достигне 300 при норма 120”, уточнява д-р Калоян Давидов.

Лапароскопските методи, които се използват, дават възможност за изключително прецизно идентифициране на отделните структури на органите, заобикалящите тъкани и захранващите ги кръвоносни съдове. Урологът добавя, че благодарение на новите технологии са успели рано да прекъснат кръвотока през вената на надбъбрека и по този начин е спряно отделянето на хормоните, които повишават кръвното налягане в организма.

"Най-важното тук е въвеждането на висок стандарт на грижа. Присъствието на изявеният специалист доц. Лиатцикос е гаранция за сигурността и прецизността на процедурата", категоричен е д-р Давидов и уверява, че съвместната им работа ще продължи и занапред. Чуждестранният специалист до момента е консултирал безкръвните хирургични интервенции основно на пациенти с карцином на простата, при които следоперавните резултати са много обнадеждаващи за все по-широкото навлизане у нас на лапароскопското лечение на рака на простатната жлеза.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg