Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Хирурзи отстраниха огромна киста от черния дроб на бебе

МБАЛ "Токуда Болница София" 2014-04-17
Хирурзи отстраниха огромна киста от черния дроб на бебе - ехография, Огнян Бранков, Диана Стоянова, Ани Петреска, Боряна Петрова, неонатология
При направените редица изследвания ехографското изследване показало огромна кухина в черния дроб голяма колкото главата на бебето

Детските хирурзи на МБАЛ „Токуда Болница София” извършиха уникална операция на черния дроб на 6-месечно бебе. Проф.Огнян Бранков и неговия екип – д-р Диана Стоянова, д-р Ани Петреска и анестезиологът д-р Боряна Петрова оперираха кърмачето от Варна за вродена киста на черния дроб.

Варненските хирурзи посъветвали майката, че само проф.Бранков може да спаси детето. При направените редица изследвания ехографското изследване показало огромна кухина в черния дроб голяма колкото главата на бебето.

„Такива вродени кисти са рядкост и понякога се диагностицират още в утробата на майката”, казва проф. Огнян Бранков, който ръководи екипа на детска хирургия на японската болница . При малкото момиченце не е имало такива признаци преди раждането, но след това кистата е започнала да расте. Специалистът обяснява, че образуванието е достигнало тези внушителни размери, защото е имало връзка със жлъчните пътища и се е пълнила със смилателни секрети.

Бебенцето постъпва с ниско тегло поради недохранване и често повръщане. В отделението по неонатология на „Токуда” лекарите се посвещават на усилена подготовка и стабилизиране на момиченцето, за да може да премине хирургично лечение. 3 дни след това бебето е оперирано.

„Кистата бе изрязана до здравата тъкан на черния дроб, а нейната повърхност бе обработена с Аргон-лазер, което за пръв път се прави в България при малки деца”, съобщи проф. Бранков. Той доуточнява, че голямата кухина се запълва със собствената чернодробна тъкан, като сегментите се залепват с българското тъканно лепило „Каноконлит-Б”.

Възстановяването на детето протече бързо. То бе захранено веднага през устата, т.е. не се наложи хранене чрез системи и бе изписано на петия ден след операцията в много добро състояние.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg