Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

РЦЗ-Пловдив разследва 9 случая на мъртвородени бебета

health.bg 2009-01-22
Седем акушер-гинеколози от Пловдив, чиrто пациентки са родили мъртви деца, ще бъдат проверени от Районния център по здравеопазване и здравната каса в града...

><<Седем акушер-гинеколози от Пловдив, чиито пациентки са родили мъртви деца, ще бъдат проверени от Районния център по здравеопазване и здравната каса в града.
Проверката се извършва по сигнал на завеждащия родилното отделение в УМБАЛ „Св. Георги” проф. Никола Милчев.

По думите му, само през последните три месеца на 2008 г. 9 жени са постъпили в отделението с мъртъв плод, като 7 тях са от Пловдивска област, а другите две родилки – от Смолян и Пазарджик. Пациентките са били здравноосигурени, като до момента нито една от тях не е подала лична жалба или конкретно оплакване.

„Въпреки това седемте специалисти, които са водили консултацията на бременните, ще бъдат проверени, като ще се изиска цялата медицинска документация, за да се проследи какви и колко изследвания и прегледи са правени на жените.” - уточни д-р Надежда Цветкова от РЗЦ.

Тя припомни, че всяка бременна сама избира кой да я наблюдава по време на бременността – дали това да бъде личният й лекар, или специалист акушер-гинеколог.

„Много трудно може да се каже дали съответният лекар има вина за нещастния край на една бременност, но ние сме длъжни да извършим проверката.” – поясни д-р Цветкова.

По думите й, случаите през последното тримесечие на миналата година са фатално стечение на обстоятелствата, защото според последните данни в Пловдивска област няма увеличение на броя на мъртвородените деца. През миналата година техният брой е бил 6,9 на 1000, а през 2007 г. – 8,1 на 1000.


Елена Георгиева


бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg