Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Неврологични проблеми

Музикална терапия връща зрението след инсулт

health.bg 2009-03-24
Неврологични проблеми : Музикална терапия връща зрението след инсулт - зрение, инсулт,
Британски специалисти са установили, че слушането на приятна музика може да допринесе за възстановяването на увредено зрение вследствие на инсулт...

Британски специалисти са открили, че слушането на приятна музика може да допринесе за възстановяването на увредено зрение вследствие на инсулт, съобщи Би Би Си.

Проучването, публикувано в Proceedings of the National Academy of Sciences, разглежда проблемите със зрението на пациентите с инсулт, които са загубили пространствената си ориентация.

Това специфично състояние се изразява в невъзможност да се извършват действия от противоположната страна на засегнатото полукълбо – някои пациенти могат да ядат храната само от дясната част на чинията или да се бръснат само от лявата страна, например.

Резултатите от изследването показват, че музиката оказва положително влияние върху зрението на пациентите като предизвиква позитивни емоции, които произвеждат по-ефикасни мозъчни сигнали, поясняват учените.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg