Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гастроентерология

Нов продукт на индийската аюрведа медицина

health.bg Архив 2009г.

Патентованият продукт на аюрведичната индийска медицина ComFortex вече е в аптеките.

Комбинираната формула от пет растителни съставки повлиява благоприятно стомашно-чревни смущения като метеоризъм, подуване, тежест и болка в корема след нахранване. Специалните билки, които желатиновите капсули на ComFortex съдържат, са богати на ароматни, карминативни (газогонни) и етерични масла. Благодарение на тях новият продукт притежава газоганен и спазмолитичен ефект и повлиява благоприятно храносмилането.



ComFortex редуцира и грешки в диетата


Разтоварващите диети, лечебният глад (в твърда или в по-мека форма), от една страна, от друга – постенето, като опит от някои хора за религиозна съпричастност, не рядко могат да причинят здравословни неприятности и у напълно здрави хора. Защото и най-доброто лечебно средство, приложено неправилно, се превръща в заплаха за организма.


Лечебният глад задължително изисква лекарски контрол. Разтоварващото хранене пък предполага добра здравна култура у практикуващия го. Постенето – също, защото, макар и свързано с религията, на практика е вид диета, която влияние върху човешкия организъм. И трите случая са процес от последователни стъпки. Не случайно дори и постите започват със заговяване. При Великденското постене – най-продължителното, първо се отказваме от месото (Месни заговезни, Месопусна неделя), след седмица от млечните продукти (Сирни заговезни, Сиропусна неделя). Седмица преди края на постите – на Цветница, започва плавно обратният преход в менюто – разрешена е рибата. След последния ден на Великия пост първо включваме варено яйце и малко козунак, а после месо (и то агнешко и пилешко).

В наши дни обаче празникът Възкресение, като всеки друг, е превърнат в много домове в приятно прекарване около софрата. За част от постещите, най-вече правещите го инцидентно, преходът между различните начини на хранене се превръща във внезапен и твърде опасен скок. Същото се отнася и за практикуващите по-продължителни разтоварващи диети, а в някои случаи и за преминалите лечебно гладуване.


Какво се случва? От една страна, от неживотинска, лека храна те внезапно преминават към тежки, мазни, трудно смилаеми храни. Стресът за храносмилателната система е по-силен, ако е придружен и с алкохол, цигари, недоспиване. От друга страна, дори и самото постене за несвикналите може също да се окаже нож с две остриета заради приемането на по-големи количества само растителна, трудно смилаема храна.


Изведнъж, иначе здрави хора, се оказват с болестни симптоми. Подуването на корема и тежестта след нахранване са едни от най-често срещаните оплаквания. Всъщност такива оплаквания имат между 20 и 69% от населението, като само в 8-10% от случаите се доказва подлежащо заболяване на храносмилателната система. В останалите случаи става въпрос за здрави хора с различни физиологични нарушения провокирани от грешки в диетата, нередовно хранене "на крак" най-често веднъж дневно, стрес, обездвижване и т.н. През пролетта поради появата на пресните плодове и зеленчуци и рязкото преминаване от ограничения в диетата към прием на разнообразна храна, оплакванията обикновено се засилват. И вместо постите и разтоварващите диети да донесат духовен и физически комфорт, неправилно практикувалият ги започва да търси лек за болестни оплаквания. Възниква въпросът повлияват ли се от нещо тези функционални нарушения от страна на храносмилателната система?


Медикаментозно лечение не винаги е наложително. Трябва да се избягват дразнещи храни (пикантни, пържени и твърде солени). Препоръчва се да се ограничи тютюнопушенето и приема на големи дози кафе на гладно. Добре би било по-честото хранене на малки порции (напр. 6 пъти на ден), което засища и "обира" свръх образуването на киселини в стомаха. Медикаментозното лечение е насочено към потискане на стомашната киселинност (с антиациди и секретолитици), подобряване двигателната функция на стомашно-чревния тракт с лекарства, засилващи изпразването на стомаха, подобряващи храносмилането и намаляващи газо-образуването.


На аптечния пазар има и продукти, които са изцяло на растителна основа, нямат странични ефекти и по естествен път редуцират оплакванията при преяждане и грешки в диетата. Един такъв оригинален продукт е ComFortex. Той съдържа екстракти от 5 индийски растения. Те са богати на естествени карминативни, етерични и ароматни масла, поради което намаляват свръхобразуването на газове в червата, притежават спазмолитични свойства и подобряват храносмилането. Препоръчваният прием е по 2 капсули след хранене с достатъчно течност. Поради изцяло растителния си състав ComFortex няма странични ефекти и може да се прилага толкова продължително, колкото е необходимо.

       

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg