Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Аюрведа

Масажът - укрепващо здравето удоволствие

Д-р Виолета Заркова Архив 2009г.

Високите изисквания, за да бъде човек успешен, го поставят в изключително стресова среда. Те са неразривно свързани с възможностите на организма за устойчива, максимално ефективна работа продължително време. На практика тези способности са ограничени, защото се появява основният защитен феномен на организма - умората.

При нея се наблюдава временно и обратимо намаляване на способността да се извършва физическа или умствена дейност. Как да отстраним умората и да бъдем по-работоспособни, по-здрави и с добро самочувствие?

Релаксация означава да се освободим от стреса, да се погрижим за здравето и доброто си самочувствие, да отстраним умората. Тя съчетава грижата за физическото, физиологичното и психичното здраве. Методите на релаксация са различни - въздействие чрез музика, аромати, масаж, водни процедури, гимнастика. Масажът е един от методите за релаксация и лечение прилаган още от дълбока древност. Втриването на ароматни растителни масла е една от основните процедури за очистване на организма препоръчвани от Аюрведа - древното индийско знание за живота.

Аюрведа е холистична философия с 5 хилядолетна история и лечебните й методи включват процедури, които адресират тялото, ума и душата. Стремежът е те да бъдат в пълна хармония. С масажа се освобождаваме от стреса, засилва се имунната система, подобрява се кръвообращението, дейността на нервната система, отстранява се болката.

Маслата, които се прилагат при масаж съдържат много билкови компоненти, които проникват дълбоко в тъканите, разтварят и очистват токсините. Всеки от компонентите на растителните продукти Аюрведа потенцира действието на останалите и подпомага тяхното усвояване. Такъв продукт на българския пазар е NeOX с две форми за външно приложение - маслен разтвор и крем. Съдържа автентични индийски билки и есенциални масла. Тези съставки взаимодействат оптимално и влияят еднопосочно за намаляване на стреса, сковаността, болката, подобряват ставната подвижност. Известни са със своето противоболково и противовъзпалително действие.

Масажът с масления разтвор NeOX има благоприятен ефект върху нервната система и кръвната циркулация, подобрява мускулния тонус и здравината на ставните връзки. Съдържа балансирана комбинация от загряващи и охлаждащи съставки, които след масаж дават усещане за пълна релаксация, лекота при движение и добро самочувствие.

Кремът NeOX бързо /за 10-15 мин./ премахва болките в ставите и мускулите, като болкоуспокояващият ефект продължава много часове. NeOX е подходящ за хора, подложени на стрес и обездвижване, както и за любители спортисти преди и след тренировка.

Релаксацията дава усещане за свежест, много енергия, добро самочувствие и пълна готовност да се справим с предизвикателствата на живота в ежедневието.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg