Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Билков препарат трайно облекчава ставно-мускулните болки

Петър Галев Архив 2009г.

Интервю на Петър Галев с доц. Тройчо Троев,  ръководител на Клиниката по физиотерапия и рехабилитация във ВМА-София, за съвременните методи за възстановяване на организма след травми и заболявания.

Доц. Троев, има ли препарати за външно приложение на базата на природни продукти, които използвате във вашата клиника?
Повече от година в България се прилага един препарат, с който имаме много положителен опит . Става дума за NeOx, който има противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. Той се предлага в две форми – маслен разтвор и крем. Този препарат се произвежда от 14 автентични индийски билки и есенциални масла. Помага при дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат, при травматологични заболявания, при невралгии, остеоартрози и др. В този препарат няма химически съставки, каквито се съдържат в кремовете и геловете на нестероидна основа.

Има ли добро проникване в тъканите?
Кремът NeOx прониква много добре с ултразвук. Липсват алергични реакции и всякакви остатъчни явления по кожата след приложението му. Не е необходимо след това третираните телесни повърхности да бъдат измивани. Понася се много добре от пациентите. Те съобщават за продължително обезболяващо действие. Втората форма – маслото - се използва изключително за масаж. Тук също липсват алергични реакции, имаме много добро проникване и не зацапва дрехите. След приложение се преминава през двете фази – затопляне и охлаждане, ефектът е много добър. Не сме констатирали поява на обриви или други странични явления.

Споменахте за приложение с ултразвук. А може ли да се прилага в домашни условия просто чрез втриване?
Разбира се. Ние го прилагаме с ултразвук, защото в клинична обстановка по този начин постигаме по-бърз резултат, но всеки може да прилага и крема, и олиото в домашни условия чрез втриване в съответните проблемни зони. Този начин на приложение също е много ефективен, пациентите съобщават за намаляване на болките и отока.

При по-големите стави, разположени в дълбочина има ли добро проникване?
Ние разполагаме с много чувствителна апаратура, която показва дали даден препарат прониква в тъканите. Данните за NeOx са категорични – той прониква много добре в тъканите и в дълбочина.

При какви състояния NeOx е най-ефективен?
При травми на опорно-двигателния апарат като навяхвания, болезнени мускулни спазми, разтежения, както и други болезнени състояния в областта на ревматологията. Имайки предвид застаряването на нашето население, артрозите стават много сериозен проблем. Започват болки в големите стави, както и по гръбначния стълб – основно в шийния отдел и кръста. При всички случаи, където няма изразен остър възпалителен процес, там трябва да се прилага NeOx. А това са 3 от всеки 4 случая.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg