Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Лекари на прокурор заради нарушения

Елена Георгиева 2009-09-09
Лекари на прокурор заради нарушения - здраве, Пловдив, д-р Георги Божиков, помощни средства, проверка

Седем медици от четири лекарски консултативни комисии в Пловдив са допуснали нарушения при издаването на протоколи за отпускане на помощни средства и са наказани с предупреждения за уволнение.

Това съобщи д-р Георги Божиков, директор на Регионалния център по здравеопазване. 

Той  уточни, че най-често срещаното нарушение е изписване на протоколи без преглед на пациента и отпускане на помощни средства, които не се използват от болния.

Открити са нередности в неврологичните и ортопедичните комисии в диагностично-консултативните центрове „Свети Георги” и „Пловдив”, а лекарите от тях са получили дисциплинарни наказания.

Материалите от проверката са  изпратени в министерството, като след окончателното й приключване ще се занимава и прокуратурата.

Нарушенията са установени след съвместните проверки на службите на социалното подпомагане и МЗ.

Д-р Божиков уточни, че при извършените на 1 и 2 септември проверки на 26 дирекции  Агенцията за социално подпомагане е предала на прокуратурата 19 преписки, две от които за Пловдив и община „Марица”.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg