Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Рак - Рак на кожата

Слаба информираност за рисковете от слънцето

Калина Стоянова 2009-09-16
Рак на кожата : Слаба информираност за рисковете от слънцето  - здраве, рак, рак на кожата, меланом, анкетиране, ултравиолетови лъчи

Хората от плевенските села не знаят нищо за вредното въздействие на ултравиолетовата радиация и за използването на слънцезащитни продукти.
Това съобщи д-р Цветан Димитров от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве в областния град.

Д-р Димитров поясни, че изводът е на база проведената национална анкета по темата. Тя е разпоредена от Министерството на здравеопазването и е реализирана от всички РИОКОЗ в страната. В Плевенско допитването е проведено сред 152 души над 18 години от осем селища - Белене, Никопол, Кнежа, Милковица, Брестовец, Глава и Еница.

Данните от анонимното проучване ще бъдат използвани за подобряване на здравния статус на населението, като целта е профилактика на кожния рак. Анкетите от Плевен ще бъдат изпратени в здравното министерство.

Резултатите ще бъдат обработени в Националния център за опазване на общественото здраве и те ще дадат възможност на експертите да преценят достатъчна ли е информираността на населението по въпроса, посочи д-р Димитров.

Той допълни, че през последните години честотата на рака на кожата се увеличава по нашите географски ширини и затова е важно, особено за младите хора и децата, да  имат необходимите познания.

 

 




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg