Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Белодробни проблеми

Кашлицата не бива да се пренебрегва

Проф. Петко Минчев 14-10-2009
Белодробни проблеми : Кашлицата не бива да се пренебрегва - здраве, пневмония, бронхит, туберкулоза, риносуит, астма, проф. Петко Минчев, „Ен-Ти-Тус”,

Кашлицата е симптом, който често се неглижира, въпреки че има своето сериозно диагностично и прогностично значение. Най-общо тя се предизвиква от две големи групи заболявания – белодробни и извънбелодробни. Отделно можем да говорим за кашлица, предизвикана от възпалителни и от невъзпалителни заболявания.

 

Важното е при нейната поява задължително да се установи причината, особено когато кашлицата продължи по-дълго време. Защото освен по-добре познатите причини като пневмония и бронхит, причини за кашлица са и хроничните риносинуити, хроничните фарингити, астмата и ред други състояния, при които пациентите могат да кашлят много дълго време.

 

За съжаление вече и туберкулозата не е толкова рядко заболяване, както се смята в масовото съзнание. А тя също протича с хронична кашлица.

 

Все пак през зимния сезон най-честата причина за кашлицата са по-баналните настинки и инфекциозни заболявания. Дори една хрема, особено при по-малките деца, предизвиква кашлица.

 

Как да постъпим при кашлица?
При всички случаи първоначално човек си купува някакъв сироп и това е напълно нормално. В момента има доста добри препарати, които са на разположение в мрежата.
Напоследък се яви един нов сироп на билкова основа - „Ен-Ти-Тус”, който също е много добър препарат.

 

Могат да се използват и други медикаменти. Важното е всеки да следи състоянието си и при влошаване на симптомите в рамките на 24–72 часа да потърси специализирана медицинска помощ.

 

Проф. Минчев е национален консултант по детски белодробни болести.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg