Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Неврологични проблеми

Цигарите повишават риска от епилепсия при жените

health.bg 2009-11-27
Неврологични проблеми : Цигарите повишават риска от епилепсия при жените   - здраве, епилепсия, припадъци, мозък, никотин,
Американски учени са установили, че жените, които пушат или са пушили, имат повишен риск от развитието на епилептични припадъци, съобщи Ройтерс.

Проучването, публикувано в Epilepsia journal, е обхванало повече от 100 000 жени. Резултатите показват, че пушачките са между два и три пъти по-застрашени от епилепсия в сравнение с непушачките. Тези, които са отказали цигарите, имат 46% риск от заболяването.

Все още не са ясни точните механизми на епилепсията, но според учените един от начините за предотвратяване на състоянието е избягването на тютюнопушенето. Идеята, че то може да бъде рисков фактор, си има своите физиологични доказателства. Предишни изследвания показват, че високите нива на никотин могат да предизвикат конвулсии и при животни, и при хора.

Тютюнопушенето още намалява притока на кислород към тъканите и може да отключи проблеми със съня – и двете могат да допринесат за припадъци, допълват учените.


бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg