Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

"Справедливост" иска прокурорска проверка за парите на НЗОК

health.bg 2010-02-16
Институции и организации : "Справедливост" иска  прокурорска проверка за парите на НЗОК  - здраве, Справедливост, здравна каса, Симеон Дянков,

Гражданска инициатива „Справедливост” е внесла сигнал до главния прокурор за извършени нарушения при изпълнението на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2009 г.

Организацията посочва, че неизвестни лица са си позволили да извършат изменение в приетия от Народното събрание закон, като без правно основание са прехвърлили суми от приходите по сметка в БНБ, вместо да разплатят дейността на лечебните заведения за ноември и декември.

В сигнала се обръща внимание и на факта, че за декември касата е заплатила 100% от дейността на държавните болници и едва 50 на сто от дейността на частните и общинските болници.
Това представлява нарушение на чл. 19 от Конституцията, според който законите създават еднакви условия за стопанска дейност на всички юридически и физически лица, посочва "Справедливост".

От главния прокурор се иска да разследва и установи кои длъжностни лица са си присвоили правата на Народното събрание и да повдигне обвинение срещу тях.

 




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg