Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Бременна с тумор роди здраво бебе

Юлия Георгиева 2012-04-19
Бременна с тумор роди здраво бебе -
Специалистите от АГ болница – Варна, извършиха много рядка операция, с която спасиха пациентка и запазиха нейната бременност.

Тяхната пациентка бе 33-годишна жена, която заболява от тумор на яйчниците паралелно с наличие на нормално развиваща се бременност. Гинеколозите отстраниха 6 кг. тумор от корема, произхождащ от яйчника.

Уникалното на цялата операция е (освен огромните размери на тумора), че благодарение на професионализма на лекарите са запазени както настоящата бременност, така и бъдещи детеродни функции на жената. По великденските празници тези дни същата пациентка роди живо и здраво момиченце. И двете пациентки вече са изписани от болницата.

Специалистите от АГ болница следят развитието на бременността на друга идентична пациентка, която през март претърпя подобна операция с отстраняване на 5-килограмов тумор.
За съжаление не е редно да се стига до това положение – в такъв късен етап да се откриват такива тумори, но липсата на женска консултация, големият брой неосигурени пациентки и ниската здравна култура водят до това, заяви управителят на СБАГАЛ-Варна д-р Радослав Минков.

Той добави, че постоянно се увеличават случаите на пациентки, които постъпват от цяла Североизточна България в тежко увредено състояние поради по-горе изброените причини. Така на лекарите в АГ болница им се налага да хвърлят многократно повече усилия за спасяването на жените и техните деца поради липса на адекватна профилактика и наблюдение.   
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg