Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Диабет

Изобилието от месо, сирене и яйца в менюто може да отключи диабет

"Дейли експрес" 2013-11-13
Диабет : Изобилието от месо, сирене и яйца в менюто може да отключи диабет - ендокринология, диабет, кръвна захар, диета
Те повишават киселинността в организма, а тя провокира заболяването разкри ново проучване във Франция.

Ограничаването на месото и млечните продукти и придържането към изобилие от плодове и зеленчуци в храната може съществено да намали риска от диабет, твърдят френски специалисти, цитирани от в. "Дейли експрес".
Авторите на проучването от Центъра за епидемиологични изследвания и обществено здравеопазване в Париж са установили,
че животинските продукти като месо, сирене и яйчен жълтък повишават киселинността в организма, която се оказа свързана с опасното заболяване. 

За сметка на това повечето плодове, включително масово смятаните за киселинни лимони и портокали, ефективно
неутрализират киселините, преди те да нанесат поражения върху метаболизма. "Изобилието от животински протеини в храната благоприятства крайния киселинен прием, докато повечето плодове и зеленчуци образуват алкални прекурсори, които неутрализират киселинността. Противно на широко разпространеното схващане, повечето плодове като праскови, ябълки, круши, банани и дори лимони и портокали в действителност понижават хранителния киселинен товар след преработването им", обяснява д-р Франсоаз Клавел-Шаплон, ръководител на изследователския екип. 

Киселинният товар или излишък на киселини, може да предизвика усложнения в метаболитната система и да намали
способността на тялото да регулира инсулиновите нива и в крайна сметка да доведе до развитието на диабет.
Изследването на френските специалисти е обхванало десетки хиляди жени. Изследователите са установили, че за онези от тях, придържали се основно към киселинно хранене, вероятността от развитието на диабет тип 2 е била най-голяма.
"Резултатите от проучването ни показват, че набавяните чрез храната киселини играят специфична роля в развитието на диабет тип 2. Установихме за пръв път в мащабно изследване, че хранителният киселинен товар е свързан със заболяването,
независимо от други известни рискови фактори за развитието на диабет", казва д-р Клавел-Шаплон.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg