Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

За рибата и диабета

health.bg 2013-04-09
За рибата и диабета - здраве, риба, диабет, живак,
Младите хора, които имат по-високи нива на живак в организма, могат да бъдат изправени пред повишен риск от диабет тип 2.

Проучванията за първи път свързват живака и диабета. Рибата и мидите са основният източник на живак. Хората, които се хранят по-често с морски дарове, са по-застрашени от развитието на захарна болест.

Изследванията с доброволци разкриват, че участниците, които спазват здравословна диета, имат и по-високи нива на живак. Учените отбелязват, че морската храна съдържа редица полезни вещества (магнезий и омега-3 полиненаситени мастни киселини), които биха могли да противодействат на въздействието на живака.

Резултатите, публикувани в Diabetes Care, подчертават необходимостта хората да избират морски дарове с ниски нива на живак. Такива са скаридите, сьомгата и сомът, докато тези с по-високи нива включват риба меч и акула.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg